Spring naar content

Kamperen

Sparrenhof is al jarenlang een vertrouwde kamplocatie voor jongerenverenigingen en scholen uit de regio. Het groene, uitgestrekte terrein ligt aan de Bredaseweg en is 24 hectare groot. Dat is net zo groot als 48 voetbalvelden bij elkaar! Door de bosrijke omgeving zijn er volop mogelijkheden voor kinderen en jongeren om te kamperen en te recreëren. Er is een grote speeltuin, een voetbalveld, een speelwijde en genoeg ruimte voor sportactiviteiten speur- en spooktochten. Tegelijkertijd is het terrein duidelijk begrensd en zijn de toegangspoorten afsluitbaar. Kortom, Sparrenhof is dé plek voor jeugd om, in een veilige omgeving, zichzelf te ontwikkelen en anderen te ontmoeten.

Neem contact op

Bij vragen schroom – vooral niet om contact op te nemen.

Reserveren

Het is meteen mogelijk om online te reserveren.

Hoe zit het met?

Het prachtige groenrijke terrein biedt kinderen en jongeren de ruimte om niets te moeten en anderen te ontmoeten. Hier kun je even helemaal tot jezelf komen en in een veilige omgeving jezelf ontwikkelen. De inrichting van het terrein nodigt uit om de natuur in haar volle omvang te ontdekken.

Kom je met een groep of klas kamperen op Sparrenhof, dan kun je terecht in de Oude Stal. Deze ruimte kent twee verdiepingen en biedt slaapgelegenheid voor 75 personen. Er staan geen bedden, dus eigen luchtbed en slaapzak moeten worden meegenomen. Op de begane grond vind je toiletten, douches en wasgelegenheid.

Het Praathuis bestaat uit een eet- /ontspanningszaal, een keuken met pannen, serviesgoed en bestek afgestemd op een bezetting van 75 personen, en een aparte kamer voor begeleiders. In de eetzaal is ook een klein podium aangebracht met toneelgordijnen, ideaal voor een voorstelling of bonte avond.

Het terrein kent een speeltuin met achttien uitdagende speeltoestellen. Daarnaast biedt het terrein volop mogelijkheid voor sport en spel.

Sparrenhof is een unieke, groene Tilburgse oase. Doordat het terrein niet intensief wordt gebruikt, is er volop ruimte voor bijzondere flora en fauna. Zo vind je in het bos grove dennen en staan langs de prachtige brede lanen honderd jaar oude eiken. Maar ook beuken, kastanjes en berken zijn in overvloed aanwezig. Daarnaast heeft ze nog enkele hectaren loofbomen, waaronder populieren.

De Fraters hebben op het terrein jaren geleden zelf een vijver gegraven. Hier vind je vissen, watervogels, amfibieën, insecten en prachtige vlinders. En ben je zelf een vroege vogel, dan kun je tijdens een wandeling zomaar een konijn, vos, eekhoorn of ree tegenkomen.

Sparrenhof ligt aan de Bredaseweg, zo’n twee kilometer ten westen van het Tilburgse centrum midden in één van de meest veelzijdige en bosrijke natuurlijkgebieden van Brabant, namelijk Stadsbos013.

Bos

Steek je de Bredaseweg over, dan sta je in middenin de Waranda. In dit sterrenbos (waarvan de wandelpaden samen een ster vormen) woont een bijzondere eekhoorn; de Siberische grondeekhoorn. Van oorsprong komt dit grappige beestje uit Mongolië, China en Siberië. Ze waren ook te bezichtigen in de voormalige Tilburgse dierentuin. Daar zijn ze indertijd ontsnapt en hebben vervolgens hun plek gevonden in de Waranda. Je kunt ze bijna niet missen als je een wandeling maakt.

Fietsen

De Gemeente Tilburg heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een fijnmazig net van fietspaden. Direct naast Sparrenhof loopt het zogenaamde ‘Bels Lijntje’. De naam is ontstaan omdat hier vroeger de spoorlijn liep van Tilburg naar Turnhout. Aan beide zijden van het fietspad liggen brede groenstroken.

Zwemmen

Sparrenhof zelf biedt geen zwemgelegenheid, maar gelukkig is zwembad Stappegoor om de hoek en in de zomer kun je ook heerlijk zwemmen bij ’t Zand in Alphen.

Dieren

Omdat het landgoed zo bosrijk en uitgestrekt is, vind je er kleinschalig wild. Konijnen, hazen, eekhoorns, vossen, verschillende vogelsoorten en reeën. In en bij de vijver vind je ook allerlei soorten vissen, amfibieën, insecten en vlinders. Maar wil je andere dieren zien, breng dan vooral een bezoekje aan dierenpark De Oliemeulen of de Beekse Bergen.

Meer om te ontdekken

Tilburg staat bekend als cultureel veelzijdig. Dus zoek je culturele inspiratie, dan kun je onder andere terecht bij Popcentrum 013, de Schouwburg Concertzaal Tilburg, het Nederlands Textielmuseum, Museum De Pont, Natuurmuseum Brabant en het Ontdekstation. Zoek je vertier buiten de stad, dan mag een bezoek aan de Efteling natuurlijk niet ontbreken.

Maatwerk

Uiteindelijk is elke vraag die wij krijgen maatwerk.

Of het nou om een zomerkamp of schooluitje gaat, een stageperiode, buitenlessen of vergader- of trainingslocatie. Elke vraag is voor ons bespreekbaar. We horen graag wat de wensen zijn en kijken met elkaar wat er op Sparrenhof mogelijk is.

Contact