Spring naar content

Wij zijn Sparrenhof

De grootste achtertuin van Tilburg waar ieder kind of jongere zichzelf mag zijn en gezien wordt voor wie hij of zij echt is.

De jeugd heeft de toekomst

Op Sparrenhof is ieder kind en jongere welkom. Er is altijd iets te ondernemen en te ontdekken. Samen sporten, spelen en eten, klimmen en klauteren, dwalen en dagdromen in het bos, de natuur bewonderen en plezier maken. Er echt even helemaal tussenuit zijn en onbezorgd genieten. Tegelijkertijd biedt de omgeving volop kansen voor scholen die op zoek zijn naar een buitenlocatie voor hun lessen. Dat kunnen stages zijn, maar er zijn ook mogelijkheden voor praktijkonderwijs. Denk aan houtbewerking,  groenvoorziening,horeca en schoonmaak.

Lees hier meer over het fundament van Sparrenhof.

Hoe het ooit begon

Sparrenhof is als landgoed sinds 1921 in het bezit van de Fraters van Tilburg. Zij gebruikten het in het begin als kloosterboerderij. De Fraters waren hier volledig zelfvoorzienend en verbouwden zelf hun eten. Sinds 1983 kreeg de boerderij een andere functie. De Fraters wilden het terrein en de gebouwen zo aanpassen, dat jeugd hier een tijdje kon ontspannen. Ze konden jongeren voor wie het (financieel) niet vanzelfsprekend was, toch op vakantie. Maar inmiddels is elk kind en jongere welkom en zijn er goede contacten met onder meer de onderwijssector, sport- en jeugdverenigingen en jeugdwelzijnsorganisaties.

Partners van Sparrenhof

De toekomst van Sparrenhof wordt ontwikkeld samen met de gemeente Tilburg, het primair en het voortgezet onderwijs, ContourDeTwern/R-newt, Fontys Pedagogiek en het bestuur van Stichting  Sparrenhof. Samen onderzoeken we nieuwe mogelijkheden en kansen voor (Tilburgse) jeugd en jongeren.

Meer over onze Proeftuinen

Contactpersonen

Hans Wirken

06 53367373
of mail Hans

Bedrijfsleider

Mano Gitz

06 82110118
of mail Mano

Operationeel Leider